Bespanservice

Vanuit Match & Play bespannen wij jouw racket met passie en liefde voor het vak. Binnen de tennissport zijn materialen 1 van de belangrijkste factoren. Het materiaal kan wel tot 50% bepalen wat het resultaat van je spel is. Iemand kan nog z’n duur en mooi racket kopen waar Roger Federer mee speelt maar als het niet past bij jouw spel en of speelstijl dan heb je er niks aan. Dit is precies het probleem waar wij bij Match & Play op inspelen. We Matchen (Match) het materiaal bij de persoon/speelstijl om het spel (Play) te verbeteren. Dit doen wij voor iedere willekeurige speler ongeacht het niveau of de leeftijd.

Doelen die centraal staan:

  • Verbetering van het tennisspel
  • Creëren van meer spelplezier
  • Blessurepreventie
  • Kennis overdragen

Heb jij een nieuwe bespanning nodig? Of wil je vrijblijvend advies over je huidige tennismaterialen, stuur ons gerust een mailtje via het contact formulier of contact ons via Social Media.  

24 uur Service

Vandaag uw racket langsbrengen, dan kan het racket binnen 24 uur klaar zijn.

Het belang van een goede bespanning heeft meerdere voordelen. Een goede bespanning bepaalt in grote lijnen de speeleigenschappen van een racket, omdat de snaar het enige onderdeel van het racket is, dat in contact komt met de bal. Het is daarom van groot belang om niet alleen aandacht te geven aan het juiste racket, maar ook aan de bespanning van het racket.

Voor deze vraag hebben wij een mooie vuistregel: het aantal keer dat je gemiddeld per week tennist, geeft aan hoeveel keer per jaar jouw racket toe is aan een nieuwe snaar. Als je bijvoorbeeld 2 keer per week tennist, dan is het aan te raden om jouw racket 2 keer per jaar opnieuw te laten bespannen. De snaar hoeft dan nog niet geknapt te zijn, maar de elasticiteit en de power/controle neemt stap voor stap af. Hierdoor kost het de speler steeds meer kracht om hetzelfde resultaat te behalen. Dit zal je niet direct merken, maar op de lange termijn zou dit om kunnen slaan in een arm/schouder blessure.

Binnen de tennissnaren zijn er verschillende type snaren. De ene snaar is bijvoorbeeld meer gericht op power en de andere snaar is bijvoorbeeld meer gericht op armvriendelijkheid. Voor een duidelijke uitleg verwijzen wij je door naar de pagina: snaaradvies.

Doordat de speler de bespanning op tijd vervangt, wordt er ingespeeld op blessurepreventie, meer spelgevoel en spelverbetering.

Racket bespannen aanvragen

Wil jij graag jouw racket opnieuw laten bespannen? Dat kan. Vul onderstaand formulier in en kom je racket brengen bij ons in de winkel of geef in de opmerkingen aan dat u een afspraak wil maken.