Blog

Green Padel – Milieu bewust

We leven in een wereld waarin duurzaamheid en recyclen steeds belangrijker wordt. Adidas Padel draagt sinds 2020 zijn steentje bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk en het cre?ren van nieuwe bossen. En zonder dat jij een boom plant, help je hier ook aan mee!

Green Padel is een concept dat het afgelopen jaar daadwerkelijk is gelanceerd nadat dit enkele jaren een idee was. Vanuit Adidas Padel wordt er bij het produceren van padel rackets veel afval verwerkt zoals alle andere padelmerken en sectoren. Hierbij is er een grote CO2 uitstoot. Ook jij produceert die CO2 door je wekelijks naar de padelclub te verplaatsen. Om een steentje bij te kunnen dragen aan het wereldwijde probleem, is men bij adidas Padel tot het greenpadel concept gekomen.

Adidas Green Padel:
Op een groene manier wordt de CO2-uitstoot verkleint door extra zuurstof te produceren. De Adidas Green Padel rackets zijn gedeeltelijk gemaakt van natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld met natuurlijke vlasvezel in linnen wat een buitengewoon spelgevoel geeft. Hierbij kan Adidas Padel iets terug doen voor de natuur. Concreet is adidas padel ingestapt in het reforestum-project in de Picos de Europa (Noord-Spanje). Reforestum betekent letterlijk: herbebossing. Wat wil zeggen dat Adidas Padel stap voor stap bomen plant en zo de ecologische voetafdruk verkleind.

Voor ieder adidas racket dat er verkocht wordt in een sportwinkel, op een webshop of op een padelclub, wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan het Reforestum-project. Dat wil zeggen dat er ongeveer per racket 1m2 aan bos wordt geplant. Dankzij jouw kan er dus een stukje bos in de Picos de Europa gevestigd zijn.

#GreenPadel #Matchandplay

Shopping cart
Sign in

No account yet?