Blog

Hoe kies ik het juiste Padel racket

Een padel racket kiezen is niet gemakkelijk. Padel is een innovatieve sport en veel mensen  hebben nog weinig verstand van de materialen zoals rackets. Daarnaast is er een groot aanbod aan padel rackets online waardoor het kiezen lastig wordt. 

Wij helpen jou met het kiezen van het juiste padel racket!

Elke beginnende padel speler worstelt met vragen zoals:

  • Wat voor racket past bij mij?
  • Heeft de vorm van het padel invloed op mijn spel?
  • Zijn de duurste padel rackets ook de beste rackets om mee te spelen?
  • Is het gewicht ook van belang?
  • Bestaan er soepele en stugge rackets zoals bij tennis?

Allereerst is het voor iedere persoon verschillend welk padel racket bij je past. Dit hangt af van hoe vaak je speelt, wat je ambitie is en wat je speelstijl is. 

Beginnende padel speler:
Voor de beginnende padeller is een soepel en comfortabel racket erg belangrijk. Hierbij gaan we dus op zoek naar een racket dat gemaakt is van glasvezel of alutex in combinatie met een SOFT Performance mousse. Naast het materiaal, letten we op de vorm van het padel racket. Voor een beginnende speler is het van belang om de sweetspot in het midden te hebben. Dit biedt het meeste comfort en dit zijn vaak Padel rackets met een ronde vorm

Het gewicht bepaald een hoop. In de collectie padel rackets zijn er ook light versies uitgebracht die lichter zijn. Deze rackets zijn sneller geschikt voor mensen die blessure gevoelig zijn of dames/heren die minder kracht hebben in de armen. Dit wil niet zeggen dat ze niet met een aanvallend/zwaarder racket kunnen spelen!

Gevorderde padel speler:
Als je regelmatig padel speelt en je echt behoefte hebt aan een kwalitatief goed racket, dan zijn er een aantal kenmerken die belangrijk zijn. De gevorderde speler weet wel of die een aanvallende of verdedigende speler is. Voor gevorderden is het van belang dat ze een racket kopen dat gemaakt is stijf materiaal, waardoor ze meer power leveren bij het raken van de bal. De vorm van het padel racket is vaak hoekiger zoals een druppel vorm of een diamant vorm. De sweetspot (de plek waar de bal het best van het racket af schiet) zit dan vaak hoger in het blad. 

Naast het niveau van de speler, kijk je ook naar de speelstijl van de speler. Een aanvallende speler is opzoek naar een aanvallend racket dat hoekiger is. Een verdedigende speler is meer opzoek naar een rond racket, dat meer controle biedt. 

Ten slot, het is belangrijk je goed te laten adviseren door een padel specialist zodat je optimaal kan genieten van het padel spelletje. Een verkeerd racket geeft je het gevoel dat je de bal steeds verkeerd raakt. Dit vermindert het spelplezier en er kunnen makkelijker blessures ontstaan. 

Shopping cart
Sign in

No account yet?