Racketadvies

Het is voor veel (beginnende) tennissers vaak lastig om een goed racket uit te kiezen. Vanuit Match & Play helpen wij jou graag bij het kiezen van het juiste racket. Wanneer je een racket gaat aanschaffen dan zijn een aantal eigenschappen van groot belang. Hieronder hebben wij de bepalende eigenschappen onder elkaar gezet waardoor jij een goed beeld krijgt wat bij jou en je speelstijl past.

Wil jij eerst graag zelf een racket testen? Dat kan, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Lichtgewicht:
Een lichtgewicht racket is armvriendelijk, ligt lekker in de hand en het balanspunt ligt vaak in de top waardoor spelers toch hard genoeg kunnen slaan. Met lichte rackets wordt het zwaaien makkelijker en wordt er sneller power gecreëerd. Deze rackets hebben het gewicht tussen de 255 en 270 gram zitten. 

Medium Gewicht:
Deze rackets hebben een gemiddeld gewicht dat voor spelers geschikt is. Deze rackets bieden een mix van power en controle. Bij medium gewicht rackets denken we aan een gewicht tussen de 270 en 305 gram.

Zwaargewicht:
Hoe zwaarder het racket hoe meer techniek er wordt gevraagd van de speler. Het voordeel van een zwaar racket is dat je er een hoop controle mee hebt. Voor beginnende spelers is het niet aan te raden om een racket te hebben met een zwaargewicht. Dit zijn rackets met een gewicht van 305 gram tot en met 340 gram. 

Handleweight:
Bij dit soort rackets ligt het balanspunt in of dichtbij het handvat. Door dit type balanspunt geeft het racket meer balcontrole. Dit zijn rackets met een balanspunt van 305 – 315 mm.

Evenbalanced:
Bij dit soort rackets ligt het balanspunt in het midden van het racket. Een racket met een evenbalanced punt geeft zowel power als controle. Dit zijn rackets met een balanspunt van 320 – 330 mm

Topweight:
Bij dit soort rackets ligt het balanspunt aan de bovenkant van het racket. Hierdoor kan er sneller power worden gecreëerd door de balversnelling. Dit zijn rackets met een balanspunt van 340 – 380 mm.

Oversized:
De naam zegt het al, maar dit zijn rackets met een groot racketblad. Door een groot blad heeft het racket een grotere sweetspot. De sweetspot is het midden en dat is de ideale plek om de bal te raken. Een oversized racket creëert veel snelheid zonder extreem veel kracht te moeten leveren. De controle bij dit soort rackets is wel minder. Dit zijn racket met een bladgrootte groter dan 677 cm3. 

MidPlus:
Dit zijn rackets met een gemiddelde bladgrootte. Hierdoor biedt een MidPlus racket zowel power als controle. Met dit type racket genereer je veel snelheid zonder veel kracht te goeven zetten. Het racketblad ligt tussen de 613 en 677 cm2

Midsize:
Dit zijn rackets met het kleinste racketblad. De sweetspot is klein en dit soort rackets heven veel controle en gevoel. Spelers met een hoog niveau of spelers met een goede techniek en timing spelen vaak met dit soort rackets, want deze spelers hebben de kwaliteit om de bal vaak goed in het midden van het racket te raken. Het racketblad is kleiner dan 613 cm2

Bij een dicht snarenpatroon zijn de ruimtes tussen de snaren kleiner. Hierdoor heeft de speler meer controle en zal de snaar minder snel stuk gaan. Het plaatsen van de bal is makkelijker.