Snaaradvies

Ben jij specifiek opzoek naar een snaar die past bij jouw speelstijl en wensen, bekijk dan de onderstaande uitleg over de type snaren en de eigenschappen.

Spin

Spinsnaren zijn uitermate geschikt voor spelers die met veel Topspin willen spelen. Deze snaren kenmerken zich doordat de snaar niet helemaal rond is. Vaak bestaat de snaar uit een driehoekig, vijfhoekig of zeshoekig vorm, waardoor de bal makkelijker geslagen kan worden met spin. De speler heeft hierdoor meer controle op de bal waardoor het contact met de bal en de snaar een klein beetje langer is.

Spinsnaar optie:

Comfort

Comfort snaren worden ook wel armvriendelijke of multifilament snaren genoemd. Deze snaren bevatten een hoog speelcomfort met veel controle en gevoel. Dit type snaar is geschikt voor bijvoorbeeld spelers die blessuregevoelig zijn of al last van de arm hebben.  Deze snaren zijn armvriendelijker omdat de trillingen tijdens het tennis worden opgenomen in de snaar en minder in de arm.

Darmsnaren zijn ook comfortabele snaren. Deze snaren hebben het optimale gevoel, comfort en controle, maar zijn ook de duurste snaren. De naam van de snaar zegt het al: de snaren zijn gemaakt van koeien- of schapendarmen. Deze snaren hebben een hoge elasticiteit waardoor de snaar erg soepel is.

Populaire armvriendelijke/comfort snaren:

Power en duurzaamheid

Polyester snaren zijn uitermate geschikt voor spelers die opzoek zijn naar een duurzame snaar met veel power. De snaar bestaat enkel uit 1 polyester snaar met daaromheen een dunne coating. Deze opbouw wordt daarom ook wel monofilament genoemd. Deze snaren zijn vaak minder elastisch. Wel kan de elasticiteit verschillen door de dikte van de snaar. Hoe dunner de polyester snaar, hoe elastischer de snaar is. Dunne snaren geven meer controle en gevoel, maar zijn minder duurzaam.

De polyester snaar is in verhouding een duurzame snaar die gemaakt is van sterk materiaal. Deze snaar is ideaal voor (wedstrijd)spelers die vaak op de baan staan. Deze spelers hebben vaak meer power in hun spel en de snaren slijten redelijk snel. Deze spelers hebben dan het meest profijt van een stuggere polyester snaar die lang mee gaat. Hierbij vermindert de controle een klein beetje, maar blijft de power en duurzaamheid optimaal.

Meest populaire Power & Duurzaamheid snaren:

Allround snaren

Allround snaren worden ook wen synthetic gut snaren genoemd. Dit soort snaren bieden alle omschreven eigenschappen zoals power, duurzaamheid, gevoel en controle. De naam Allround geeft ook direct aan dat de snaar zich niet specialiseert op een bepaald vlak. De Allround snaren zijn gemaakt van synthetisch materiaal met een dikke kern. De vezels worden om de kern heen gedraaid. Polyester snaren worden vaak gebruikt door gevorderde spelers en Allround (synthetisch) snaren worden vaak gebruikt door recreatieve spelers maar ook topspelers.

Meest populaire Allround snaren: